Coupure Links 625 - 9000 GENT

CLICK FOR ENGLISH VERSION
 
 
HISTORIEK

 

Eind 1980 startten Toon en Moniek café De Hopduvel in de Rokerelsstraat te Gent. De naam 'Hopduvel', bedacht door Moniek, is een mythologisch begrip in de hoppeteelt rond de streek van Asse. Door de grote vraag naar thuisconsumptie werd eind 1982 de drankenhandel De Hopduvel gestart door Toon, Jaak en Marc.

Na een paar jaar op de Rooigemlaan verhuisde De Hopduvel eind 1985 naar de vroegere stoommachinefabriek 'Van De Kerckhove' langs de Coupure. Het oude fabriekspand bleek een ideale koele stockeringsplaats voor bieren en wijnen.

Ondanks de schaalvergroting in de brouwerijwereld en de daarmee gepaard gaande smaakverarming en verzoeting, is De Hopduvel doorheen de jaren blijven strijden voor de Belgische streekbieren en het unieke bierpatrimonium. Kleine brouwerijen kregen en krijgen bij ons steeds voorrang. Midden jaren negentig kwam er een kentering en steeds meer jonge starters gingen met bierbrouwen aan de slag, met een nieuw gamma aan smaken tot gevolg.

Begin jaren negentig bracht De Hopduvel zijn eigen huisbieren op de markt. Na Stropken en Chateau de Flandre blijven de Blondine, Brunette, Hoppe Pils, Gentse Tripel en de jongste telg Blondine IPA sterke huismerken.

Vanaf 2008 startte De Hopduvel, onder impuls van selfmade zytholoog Ignace, met de import van buitenlandse speciaalbieren. Gaandeweg werd het aanbod Scandinavische, Nederlandse en Amerikaanse bieren groter. Een trend die zowel bij de consument als bij de enthousiaste brouwers in de smaak viel. De buitenlandse innovaties vonden mede daardoor ook ingang in België.

Voor wie zelf de handen uit de mouwen wil steken, startte De Hopduvel in 2007 als verdeler van Brouwland, een speeltuin voor thuis- en hobbybrouwers en wijnmakers. Alle benodigdheden voor je eigen creatie kan je bij ons vinden.

Nadat in 1993 Marc de zaak volledig zelf in handen had, runde hij ze samen met Carine. In 2011 zijn Silke en Tom gestart om de zaak verder te zetten en verder te bouwen op drie decennia kennis en kwaliteit.

 

 

historiek
 
Belgian Belgisch beers bier beer wine food ghent gent tourist alcohol 

           

Open: Dinsdag tot Zaterdag 10.00u tot 18.00u ------ Telefoon +32 (0)9 225 20 68